Welkom!

U bent nu op de website van Stichting De Karperhoeve, speciaal gericht op de Karperhoeve Boerenmarkt, die elk jaar weer plaatsvindt in juni. Wilt u weten wat er nog meer te doen is?  Kijk dan op de website van de Karperhoeve. Daar vindt u alle informatie over de evenementen, kinderfeestjes, activiteiten en manege.

Ontstaan van de Stichting

Vanaf het jaar van de boerderij in 2003 is tezamen met de bewoners door een groep enthousiaste vrijwilligers ieder jaar in juni een boerenmarkt georganiseerd op en rond het erf van de monumentale boerderij De Karperhoeve aan de Zuidbuurt 5 te Maassluis. Mede door de inzet van deze vrijwilligers is de Karperhoeve Boerenmarkt uitgegroeid tot een groots evenement met een gevarieerd programma voor jong en oud. Sinds oktober 2008 is de organisatie van dit evenement ondergebracht in een stichting Stichting De Karperhoeve.

De doelstelling

De stichting heeft ten doel het bevorderen van de belangstelling voor en de kennis van, alsmede het promoten van het nog landelijk open gebied in zijn algemeenheid en van de agrarische sector in het bijzonder. Voorts heeft de stichting ten doel het onder de aandacht brengen van de culturele historische waarde van de Boerderij De Karperhoeve, aan de Zuidbuurt 5 te Maassluis.

Het Team

Het Team
Ineke van Waalwijk van Doorn

Ineke van Waalwijk van Doorn

Voorzitter

06-24136316 Stuur een email
Davey Groeneveld

Davey Groeneveld

Secretaris / Sponsoring

06-15381631 Stuur een email
Inez van Waalwijk van Doorn

Inez van Waalwijk van Doorn

Paarden

06-20156730 Stuur een email
Els van Waalwijk van Doorn

Els van Waalwijk van Doorn

Penningmeester

06-37406717 Stuur een email
Rick Vermeulen

Rick Vermeulen

Catering

06-10696293 Stuur een email
Co Hollaar

Co Hollaar

Handwerk

06-47476859 Stuur een email
Wendy Rebers

Wendy Rebers

Kinderdorp

06-15444750 Stuur een email
Edward Mulder

Edward Mulder

Algemeen

06-24671609 Stuur een email

Een dagje Karperhoeve Boerenmarkt

Een terugblik

De Karperhoeve Boerenmarkt was als vanouds weer super gezellig en druk bezocht mede dankzij het overwegend zonnige weer. Er was weer van alles te beleven voor jong en oud. Op vrijdag waren er al vele vrijwilligers op de been om het boerenerf te veranderen in een feestelijk terrein waar jong en oud zich welkom zouden voelen. Er werd opgeruimd, geveegd, gepoetst en zelfs spinnenrag verwijderd. Er werden tafels en stoelen te voorschijn gehaald en tenten opgezet. Zaterdag was het voor velen al vroeg dag om de laatste puntjes op de i de zetten en het kinderdorp in orde te maken. Rond 07.00 uur kwamen de eerste standhouders het erf op om hun kramen in te richten. Het was een drukte van belang en voordat het 10.00 uur was kwamen de eerste bezoekers al binnen druppelen.

Al snel zat het terras vol en genoten velen van een heerlijke kop koffie met boerenmelktompouce, terwijl de eerste zonnestralen doorkwamen en de klanken van het draaiorgel over het erf waaierden. Ook het kinderdorp stroomde vol: de kinderen genoten volop van het springkussen, de ponyritjes, de snoepklimpaal, het schminken, het koe melken en alle leuke oud Hollandse spelletjes en de ouders konden vanaf een terras in het weiland toekijken onder het genot van een kop koffie. Met nog een portie pannenkoeken, ijsje, suikerspin of popcorn was het goed toeven op de boerderij.

Natuurlijk waren er ook de boerderijdieren van dichtbij te zien en zelfs te aaien: een kalfje, pony en enkele lammetjes. De schapen werden geschoren en een hoefsmid liet zien hoe een paard van nieuwe hoefijzers werd voorzien en hoe de hoeven werden bekapt. Een paardentandarts controleerde van enkele paarden het gebit.

Gedurende de dag waren er nog diverse demonstraties en paardenactiviteiten te zien: er werd een wedstrijd ponyvoetbal gespeeld, een 4-tal springen, een 8-tal met Friese paarden en een voltige optreden. Door twee robuuste trekpaarden werd een vliegend tapijt voortgetrokken. Dit was een spectaculair gezicht en trok veel bekijks. De open schuit nam bezoekers mee voor een tochtje door de Boonervliet langs de Vlietlanden. De ouderwetse grupstal, waar in de winter de koeien staan, was veranderd in een gezellige ruimte waar o.a. prachtige quilts waren tentoongesteld. Ook hier kwamen jong en oud graag een kijkje nemen. 

We kijken weer terug op een fantastisch weekend, op naar volgend jaar!

Terug naar boven