WELKOM!

U bent nu op de website van Stichting De Karperhoeve, speciaal gericht op de Karperhoeve Boerenmarkt, die elk jaar weer plaatsvindt in juni. Wilt u weten wat er nog meer te doen is?  Kijk dan op de website van de Karperhoeve. Daar vindt u alle informatie over de evenementen, kinderfeestjes, activiteiten en manege.

Ontstaan van de Stichting
Vanaf het jaar van de boerderij in 2003 is tezamen met de bewoners door een groep enthousiaste vrijwilligers ieder jaar in juni een boerenmarkt georganiseerd op en rond het erf van de monumentale boerderij De Karperhoeve aan de Zuidbuurt 5 te Maassluis. Mede door de inzet van deze vrijwilligers is de Karperhoeve Boerenmarkt uitgegroeid tot een groots evenement met een gevarieerd programma voor jong en oud. Sinds oktober 2008 is de organisatie van dit evenement ondergebracht in een stichting Stichting De Karperhoeve.

DE DOELSTELLING
De stichting heeft ten doel het bevorderen van de belangstelling voor en de kennis van, alsmede het promoten van het nog landelijk open gebied in zijn algemeenheid en van de agrarische sector in het bijzonder. Voorts heeft de stichting ten doel het onder de aandacht brengen van de culturele historische waarde van de Boerderij De Karperhoeve, aan de Zuidbuurt 5 te Maassluis.

HET TEAM

VOORZITTER
Ineke van Waalwijk van Doorn
06 - 241 363 16
Stuur een email

SECRETARIS / SPONSORING
Theo van Rijn
‚Äč06 - 212 805 96
  Stuur een email 

ALGEMEEN
Eline van Rijn
06 - 155 001 12
Stuur een email

PAARDEN
Inez van Waalwijk van Doorn
06 - 201 567 30
  Stuur een email 

KINDERDORP
Els van Waalwijk van Doorn
06 - 374 067 17
 Stuur een email 

KRAMEN
Manuela Bezemer
06 - 832 479 37
 Stuur een email

KRAMEN
Jeany de Heer
06 - 124 251 92
 Stuur een email

CATERING
Sjaak de Heer
06 - 233 758 24
 Stuur een email

HANDWERK
Co Hollaar
06 - 474 768 50
 Stuur een email


EEN DAGJE KARPERHOEVE BOERENMARKT
- een terugblik -

De Boeren Karperhoeve Markt was als vanouds weer super gezellig en druk bezocht mede dankzij het overwegend zonnige weer. Er was weer van alles te beleven voor jong en oud. Op vrijdag waren er al vele vrijwilligers op de been om het boerenerf te veranderen in een feestelijk terrein waar jong en oud zich welkom zouden voelen. Er werd opgeruimd, geveegd, gepoetst en zelfs spinrag verwijderd. Er werden tafels en stoelen te voorschijn gehaald en tenten opgezet. Zaterdag was het voor velen al vroeg dag om de laatste puntjes op de i de zetten en het kinderdorp in orde te maken. Rond 07.00 uur kwamen de eerste standhouders het erf op om hun kramen in te richten. Het was een drukte van belang en voordat het 10.00 uur was kwamen de eerste bezoekers al binnen druppelen.

Al snel zat het terras vol en genoten velen van een heerlijke kop koffie met boerenmelktompouce, terwijl de eerste zonnestralen doorkwamen en de klanken van het draaiorgel over het erf waaierden. Ook het kinderdorp stroomde vol: de kinderen genoten volop van het springkussen, de ponyritjes, de snoepklimpaal, het schminken, het koe melken en alle leuke oud Hollandse spelletjes en de ouders konden vanaf een terras in het weiland toekijken onder het genot van een kop koffie. Met nog een portie pannenkoeken, ijsje, suikerspin of popcorn was het goed toeven op de boerderij.

Natuurlijk waren er ook de boerderijdieren van dichtbij te zien en zelfs te aaien: een kalfje, pony en enkele lammetjes. De schapen werden geschoren en een hoefsmid liet zien hoe een paard van nieuwe hoefijzers werd voorzien en hoe de hoeven werden bekapt. Een paardentandarts controleerde van enkele paarden het gebit.

Gedurende de dag waren er nog diverse demonstraties en paardenactiviteiten te zien: er werd een wedstrijd ponyvoetbal gespeeld, een 8-tal carrousel, een 8-tal met Friese paarden en een voltige optreden. Door twee robuuste trekpaarden werd een vliegend tapijt voortgetrokken. Dit was een spectaculair gezicht en trok veel bekijks. De open schuit nam bezoekers mee voor een tochtje door de Boonervliet langs de Vlietlanden. De ouderwetse grupstal, waar in de winter de koeien staan, was veranderd in een gezellige ruimte waar o.a. prachtige quilts waren tentoongesteld. Ook hier kwamen jong en oud graag een kijkje nemen. Al met al een supergezellige dag!