WAT IS ER ALLEMAAL TE BELEVEN?
- de activiteiten -

PAARDENTANDARTS
Erg interessant om te zien; de paardentandarts. Net als wij mensen, moeten de paarden ook eens in de zoveel tijd nagekeken, en waar nodig, behandeld worden. Natuurlijk gaat dit er wel iets anders aan toe als bij de mens. Nieuwsgierig geworden? Kom kijken en de tandarts beantwoordt al uw vragen!

KINDERDORP
Er is van alles te beleven in het kinderdorp! Met o.a. springkussens, Oud-Hollandse spelen, en de snoepklimpaal.  Of ga je liever ponyrijden? Kan allemaal! Kom spelen en doe mee met de boerenspeurtocht of de veulentjesprijsvraag. Misschien win jij wel die mooie prijs? - meer info

TRUCKSHOW
Glimmend gepoetste trucks staan op een rij voor de jaarlijkse grote truckshow tijdens de Karperhoeve Boerenmarkt. Misschien mag jij (of je vader ;-) wel even in de cabine klimmen om achter het stuur te zitten als een echte trucker?! Kom kijken en genieten van al dat moois!

TENTOONSTELLING GRUPSTAL
In onze Oud-Hollandsche Grupstal is er een handwerktentoonstelling te zien. Hier hangen oude textiele handwerken, quilts en oude naaigarnituren. Tegenwoordig kunnen wij het ons niet meer voorstellen dat dit alles met de hand gemaakt wordt. Komt u deze pronkstukken ook bewonderen?

WEEFSTERS
Een weefgroep is uitgenodigd om u te laten zien hoe het weven vroeger, voor de machines, in zijn werk ging. Dit gebeurde met een groot weefgetouw.HANDWERKEN
De leden van kantkring Slakkenkant laten u het kantklossen zien en de leden van de Quiltbarg het quilten . De borduurgroep de Borduurbee laten verschillende technieken zien zoals open naaien, kruissteek, merklappen, stof versieren en beesten haken. Ook zijn er boeken, patronen en merklappen van Nannie Kooij te koop.


PROGRAMMA
- 2019 -

boottocht
Even genieten en de voeten laten rusten. Maak een ontspannen boottocht van zo'n 3-kwartier door de prachtige natuur van de Vlietlanden. Onze schipper kan u alles vertellen over de route en de dieren die u tegenkomt.

PONYVOETBAL
Een echte voetbalwedstrijd, maar dan met een hele grote bal en hele fanatieke ruiters en nog fanatiekere pony's!
Elke keer weer een spektakel en spannend!
Wie wint er dit keer?

DRESSUUR
Dit jaar maar liefst 4 verschillende optredens! Dit zijn; een Kür op Muziek, een Pas de Deux, een 4-tal en een 6-tal. Al deze demonstraties zullen in het kader van dressuur en muziek zijn. Alle combinaties keihard aan het trainen om u een mooi optreden te laten zien! Komt u weer genieten??

SCHAPEN SCHEREN
De zomer is weer in aantocht en tijdens de Karperhoeve Boerenmarkt komt de schapenscheerder langs om onze schapen te ontdoen van hun dikke vacht.
Elk jaar zijn ze weer zo opgelucht! Kom kijken naar dit spektakel,


VOLTIGE
Turnen op het paard. Onze meiden van de manege durven het gewoon! Ze springen op de pony, rijden met losse handen, alleen of samen en durven er zelfs op te staan! Onze kleine meiden geven een superschattige show op onze super leuke en lieve shet Bobbes.

TREKKERTOCHT
Net als voorgaande jaren wordt er op zaterdag 15 juni 2019 voor de vele liefhebbers weer een tocht voor oude tractoren uitgezet. Naast oude tractoren zullen ook oude brommers zoals Zündapp, Puch en Kreidler aan dit evenement deelnemen. Deze tocht gaat over ons erf, dat zal een indrukwekkend gezicht zijn!

rommelmarkt
Voor de eerste keer kun je nu spulletjes kopen en verkopen op de Karperhoeve Boerenmarkt! Weggooien is natuurlijk zonde dus kom kijken wat er te koop is. Voor een klein prijsje kun jij misschien wel dat ene spelletje bemachtigen die je al zo lang wilde!

the rockshots
Dit jaar hebben we 'the RockShots' weten te strikken voor de muzikale aankleding. Zij spelen allerlei 'ouwe gouwe' hits, semi akoestisch. Dat gaat zeker een super gezellige sfeer geven bij 'de Barg'!


HAPJES & DRANKJES

Even een lekker kopje koffie met een boerentompouce?
Of heeft u (lekkere) trek gekregen? In een lekker snack, portie boerenpannenkoeken of een vers gebakken visje?
Neem dan plaats op één van onze terrassen. Ondertussen genietend van een muzikaal optreden op het centrale terras. Of gezellig op het terras in het veld, terwijl u uw kinderen in de gaten kunt houden die zich uitleven in het Kinderdorp.
Kortom, u kunt zich de hele dag vermaken bij de Karperhoeve tijdens de Midden Delflanddagen!