WAT IS ER ALLEMAAL TE BELEVEN?
- de activiteiten -

Afgelopen jaar kon u genieten van de volgende demonstratie's:
- 2018 -

VLIEGEND TAPIJT
Sommige dingen moet je een keer hebben meegemaakt in je leven.! In het kinderdorp trekken twee Belgische Trekpaarden het ‘vliegend tapijt’. Lukt het jou om de rit uit te zitten zonder te vallen??PAARDENTANDARTS
Erg interessant om te zien; de paardentandarts. Net als wij mensen, moeten de paarden ook eens in de zoveel tijd nagekeken, en waar nodig, behandeld worden. Natuurlijk gaat dit er wel iets anders aan toe als bij de mens. Nieuwsgierig geworden? Kom kijken en de tandarts beantwoordt al uw vragen!

KINDERDORP
Er is van alles te beleven in het kinderdorp! Met o.a. springkussens, Oud-Hollandse spelen, en de snoepklimpaal.  Of ga je liever ponyrijden? Kan allemaal! Kom spelen en doe mee met de boerenspeurtocht of de veulentjesprijsvraag. Misschien win jij wel die mooie prijs? - meer info

TRUCKSHOW
Glimmend gepoetste trucks staan op een rij voor de jaarlijkse grote truckshow tijdens de Karperhoeve Boerenmarkt. Misschien mag jij (of je vader ;-) wel even in de cabine klimmen om achter het stuur te zitten als een echte trucker?! Kom kijken en genieten van al dat moois!

TENTOONSTELLING GRUPSTAL
In onze Oud-Hollandsche Grupstal is er een handwerktentoonstelling te zien. Hier hangen oude textiele handwerken, quilts en oude naaigarnituren. Tegenwoordig kunnen wij het ons niet meer voorstellen dat dit alles met de hand gemaakt wordt. Komt u deze pronkstukken ook bewonderen?

HOUT BEWERKEN
Chainsaw-carving ofwel beeldhouwen met een kettingzaag Een spectaculaire demonstratie door Beeldig Hout Tijdens de Karperhoeve Boerenmarkt is hij met een kettingzaag in de weer om mooie beelden te maken, zoals abstracte sculpturen en sprookjesachtig vormgegeven huisjes.

WEEFSTERS
Een weefgroep is uitgenodigd om u te laten zien hoe het weven vroeger, voor de machines, in zijn werk ging. Dit gebeurde met een groot weefgetouw.HANDWERKEN
De leden van kantkring Slakkenkant laten u het kantklossen zien en de leden van de Quiltbarg het quilten . De borduurgroep de Borduurbee laten verschillende technieken zien zoals open naaien, kruissteek, merklappen, stof versieren en beesten haken. Ook zijn er boeken, patronen en merklappen van Nannie Kooij te koop.

REPTIELEN
Kom alles te weten over de wonderlijke wereld van de reptiel. Blue Lagoon kan je er alles over vertellen. Kom kijken naar onze enge rattenslang of aai onze lieve baardagaam en natuurlijk hebben we nog veel meer in petto voor je!


PROGRAMMA
- 2018 -

boottocht
Even genieten en de voeten laten rusten. Maak een ontspannen boottocht van zo'n 3-kwartier door de prachtige natuur van de Vlietlanden. Onze schipper kan u alles vertellen over de route en de dieren die u tegenkomt.

PONYVOETBAL
Een echte voetbalwedstrijd, maar dan met een hele grote bal en hele fanatieke ruiters en nog fanatiekere pony's!
Elke keer weer een spektakel en spannend!
Wie wint er dit keer?

DRESSUUR
Dit jaar maar liefst 4 verschillende optredens! Dit zijn; een Kür op Muziek, een Pas de Deux, een klavertje 3- en een 4-tal. Al deze demonstraties zullen in het kader van dressuur en muziek zijn. Alle combinaties keihard aan het trainen om u een mooi optreden te laten zien! Komt u weer genieten??

SCHAPEN SCHEREN
De zomer is weer in aantocht en tijdens de Karperhoeve Boerenmarkt komt de schapenscheerder langs om onze schapen te ontdoen van hun dikke vacht.
Elk jaar zijn ze weer zo opgelucht! Kom kijken naar dit spektakel,


VOLTIGE
Turnen op het paard. Onze meiden van de manege durven het gewoon! Ze springen op de pony, rijden met losse handen, alleen of samen en durven er zelfs op te staan! Onze kleine meiden geven een superschattige show op onze lieve shet Bobbes, de grote meiden laten hun kunsten zien op een écht groot paard; Eddy.

LEGENDARY ORCHESTRA OF LOVE
The Legendary Orchestra Of Love is een vat vol tegenstrijdigheden. Het rock-‘n’-roll trio speelt vrolijke, dansbare gitaarmuziek. De liedjes vertellen absurde maar vermakelijke verhalen. De band is visueel aantrekkelijk, bezit aanstekelijke humor en ook aan showmanschap ontbreekt het de 3 heren niet.

FURIE TOETERS
Het repertoire van de club bestaat hoofdzakelijk uit populaire muziek. Naast de populaire muziek willen de leden graag ook andere stukken spelen als filmmuziek, jazz muziek e.d.

JEM MUZIEK
In het thema ‘Daar zit muziek in!’ komt ook de JEM Muziek een optreden verzorgen. Dit is een dynamische harmonievereniging met vooral veel jong talent. Dit geeft ook weer een onwijs gezellige sfeer, dus kom luisteren terwijl u geniet van een heerlijk portie boerenpannenkoeken!


HAPJES & DRANKJES
- 2018 -

Even een lekker kopje koffie met een boerentompouce?
Of heeft u (lekkere) trek gekregen? In een lekker snack, portie boerenpannenkoeken of een vers gebakken visje?
Neem dan plaats op één van onze terrassen. Ondertussen genietend van een muzikaal optreden op het centrale terras. Of gezellig op het terras in het veld, terwijl u uw kinderen in de gaten kunt houden die zich uitleven in het Kinderdorp.
Kortom, u kunt zich de hele dag vermaken bij de Karperhoeve tijdens de Midden Delflanddagen!